Vælg det rigtige spisebordssæt til dit hjem

Spisestuen er som oftest et af de vigtigste rum dit hjem. Det er stedet, hvor venner og familie forenes. Et sted, hvor der serveres lækre måltider og der opstår nye minder. Et sted, hvor alle mødes, uanset hvilken sæson det er.

Så hvis du har været ivrig efter at genoplive din spisestue og give noget designkærlighed til dette område, så er nu det perfekte tidspunkt at starte et sådant projekt!

At finde det perfekte spisebord er ikke altid en tur i parken. Der er spiseborde i alle former og materialer, der spænder drastisk fra funktionalitet til det æstetiske. Derfor afhænger valg af de rigtige møbler virkelig af din situation.

Det samme gælder for valg af de korrekte spisebordsstole. Spisebordsstole er en væsentlig del af enhver opsætning af spisestuen. Når du har fundet dit drømmespisebord, kan stolene føles som en sidebemærkning og mindre prioriteret. Dog kan valg af de rigtige siddepladser have en stor effekt på din spisestues generelle æstetik, så spisebordsstole er også en vigtig del af designet.

Vi har udviklet den ultimative guide til, hvordan du skal sammensætte dit spisebord og stole, og hjælper dig med at vælge det rigtige spisebordssæt!

Forstå hvad du har brug for

Først og fremmest er det vigtigt at forstå, hvordan du bruger din spisestue, og hvilke krav den skal opfylde. Bruger du meget tid i spisestuen og lever et travlt familieliv? Får du tit mange gæster over? Leder du simpelthen bare efter komfort? Det er også vigtigt at overveje, hvor mange der skal sidde i spisestuen – du kan nemlig få spisebordssæt til 2, 4 eller 6 personer, og mange flere for den sags skyld!

Men hvis stil og komfort er din prioritet, kan tilføjelse af polstring på dine stole være den mest foretrukne mulighed.

Forstå, hvad du vil

Nu begynder den spændende del, og du kan begynde at tænke over, hvilken stil der passer til din personlighed.

Vil du hellere have en mere traditionel stil, hvor spisebordsstolene matcher spisebordets farve og stil? Eller vil du foretrække at gå væk fra den traditionelle stil og tilføje lidt kontrast mellem spisebordet og stolene, så spisebordssættet ikke matcher?

Måske vil du gerne beholde et friskere look med det enkle skandinaviske design. Uanset hvilken stil du har i tankerne, er det vigtigt at forstå, hvilken type stil du virkelig beundrer, før du går i dybden med alle de muligheder, du har, da det kan være overvældende. Men en ting er helt sikkert – du skal nok finde et spisebordssæt, der passer til din stil.

Valg af det rigtige spisebord

Nu ved vi vigtigheden af ​​at forstå, hvad du vil, og hvad du har brug for, når du opretter det perfekte spisestue – det er på tide at gå videre til rent faktisk at vælge møblerne.

Rektangulært spisebord

Det er ingen overraskelse, at det traditionelle rektangulære spisebord får popularitetsprisen. Det er alsidigt, funktionelt og praktisk og afhængigt af størrelsen kan det let passe mellem seks og tolv personer. Det er det perfekte bord til sammenkomster, juletid, fødselsdagsfester og enhver anden social begivenhed.

Brug forskellige stole

Brug af forskellige stole er perfekt til en stor eller formel spisestue, hvor du har masser af plads til overs. Vi anbefaler at parre stole, der har nogen ting til fælles, som for eksempel farverne, men hvor designet er anderledes. Det vil give en fed kontrast til dit spisebordssæt!

Runde borde

Runde borde er ideelle til mindre rum, da de fylder mindre og er lettere at flytte rundt på. Runde spiseborde viser deres elegance lige så meget som de rektangulære borde og kan udstyres med et enkelt centralt ben, så stolene kan passe rundt om bordet for at rumme gæster på en mere behagelig måde. Hvis du vælger et rundt spisebord, anbefaler vi, at du vælger stole med runde former. Det vil give et fint udtryk til dit spisebordssæt.