Parterapi: når sexlivet og kommunikationen ikke fungerer

Parterapi: når sexlivet og kommunikationen ikke fungerer

Hvis det ikke fungerer med sexlivet eller kommunikationen, så kan man ofte sige, at der er noget galt i kærlighedsrelationen. Det meget stereotypiske billede er at kvinden i forholdet savner opmærksomhed og nærhed, mens manden mangler sexdelen. Heldigvis kan parterapi hjælpe hvis det ikke fungerer så godt.

Parforholdet er både den vigtigste og mest krævende relation vi har. Det er den relation, som danner afsæt for de største øjeblikke og glæder men det er desværre også her, vi formodentlig vil møde vores største og dybeste sorg. Lang de fleste par oplever kriser i løbet af de mange år, man er sammen. Udfordringerne kan være helt uoverskuelige og man kan føle sig magtesløs og uden håb, fordi man ikke aner sin levende råd for, hvordan man skal rette op på de problemer, der er i relationen. Så selvom mange oplever, at det kan være svært og udfordrende, er der på samme måde også rigtig mange, som accepterer, at det er sådan. Netop fordi det virker uoverskueligt at gøre noget ved det. Og fordi det stadigvæk er tabubelagt at have problemer og udfordringer i par relationen.

De fleste par vil i løbet af deres forhold opleve, at der er problematikker der bliver ved med at dukke op og skabe frustrationer. Forholdet kan sommetider løbe af med én og det kan være svært at finde sig selv – og hinanden. Her kan parterapi være en hjælp.

Det kræver mod at ønske gøre noget ved de problematikker, man oplever, og det starter ofte med en erkendelse af, at ændring af indgroede roller kræver hjælp udefra og alternativet er skilsmisse med alt den sorg, smerte og økonomisk modgang det indbefatter.

For nogen mennesker er det så tabubelagt at gå i parterapi i København. Her er det muligt at gå i individuel parterapi. Kontakt en parterapeut i København i dag og få den hjælp I har brug for