Ny cykel? 3 kvalitetsmærker, du trygt kan købe

En gammel huskeregel siger, at man får det man betaler for. En anden siger, at hvis et tilbud er for godt til at være sandt, ja, så er der nok noget om snakken. Som med alt andet, gælder disse gyldne regler også for cykler. En cykel er som regel en større økonomisk investering for den almindelige dansker, så derfor kan det også helt bogstaveligt betale sig, at holde øje med nogle bestemte ting, når du skal købe en ny cykel.

Hvis du er en ivrig cyklist, så ved du godt, hvad der er skidt og kanel, og hvilke faldgrupper, man skal holde øje med, når man køber ny cykel. Det kan være at cyklen er monteret med en billig geargruppe eller materialevalget på rammen ikke er blandt det bedste på markedet. Det er typisk den slags ting, som entusiaster kan vurdere, men almindelige forbrugere ikke kan forholde sig til. De kigger i stedet på cyklens udseende og ikke mindst prisen, som de afgørende parametre. Det er også væsentlige faktorer, når du skal vælge en cykel, men det er bare sjældent dem, der afgør, om du får køreglæde for pengene. Vi har her samlet en kort oversigt over nogle brands, som alle står for kvalitet og kun sender gode cykler på markedet. Hvis du ikke gider at sætte dig ind i komponenternes kvalitet, gensalgsværdi og levetid, så læs med her – hvis du køber din næste cykel fra et af disse mærker, vil du med garanti få en cykel, hvor pris og kvalitet hænger sammen.

Specialized

Specialized er et af de mest respekterede navne i cykelverdenen, og det er der en god grund til. Deres cykler er velbyggede, og selv på entry level-cykler, kan du forvente at finde komponenter af høj kvalitet. Specialized gør sig primært i sportscykler som racercykler og mountainbikes. Faktisk står Specialized bag verdens første masseproducerede mountainbike; Stumpjumper fra 1981. Specialized Stumpjumper har været i produktion ligesiden og bruges af både amatører og professionelle ryttere den dag i dag.

Bianchi

Bianchi er et af de ældste cykelmærker i verden. Det italienske firma blev grundlagt helt tilbage i 1885 og er i dag ejet af Cycleurope, som også ejer de svenske mærker Puch og Monark. Bianchi er kendt som et traditionelt racermærke, men laver også mountainbikes, og de har sponsoreret professionelle hold siden 1897. I de seneste år har Bianchi dog fokuseret mere på amatørmarkedet med stor succes. Bianchi har i øvrigt en appel til hipster-segmentet på deres ældre modeller som få andre cykelmærker kan bryste sig af. Det fortæller også en historie om cyklernes holdbarhed og tidløse design.

Scott

Scott er et schweizisk sportsmærke med amerikanske rødder, der har produceret kvalitetscykler siden 1958. De er kendt for deres innovation, og deres cykler er ofte på forkant med nye trends. Scott har således stået bag en række opfindelser omkring aerodynamik, der har dryppet fra de professionelle ryttere ned på resten af deres line-up. En af disse innovative cykler er Scott Spark, som var en af de første mountainbikes med 29″-hjul – en størrelse, der nu er standard på mange mountainbikes. I dag er Scott en vigtig spiller på både amatør- og professionelle landevejscykler. Virksomheden har også sin egen serie af elcykler, som bliver stadig mere populære. Scott er generelt et dyrt mærke, men igen – man får som regel, hvad man betaler for.

Uanset om du blot søger en solid cykel til din daglige penderture eller er en ivrig sportsrytter, kan du finde et kæmpe udvalg af kvalitetscykler fra både Specialized, Bianchi og Scott på bikeland.dk.