Livet med hund er herligt men også en ansvarsfuld opgave

Der er mange grunde til at tænke sig godt om, før man anskaffer sig en hund. Trods de er dejlige og også bidrager til megen glæde i ens liv. For der følger også et naturligt arbejde med.

Menneskets bedste ven

Hunde er loyale og tillidsfulde dyr. Og det er slet ikke så mærkeligt, at det er meget nemt at knytte bånd til en hund. For de bidrager til glæde, liv og leg hvilket bringer grin frem og smil på læben. Men udover den del af hundelivet, er der også forbundet en del arbejde med at have og holde hund. For den skal opdrages og socialiseres allerede fra hvalpestadiet. Også fordi at hunde i bund og grund er et rovdyr, trods de i dag fungerer som kæledyr i vores samfund. Det er derfor vigtigt at forstå, at begrebet problemhunde kan være affødt af manglende forståelse for opdragelse og tid i det daglige. Herunder at den bliver aktiveret, får motion og bliver luftet alt afhængigt af dens race. Så inden man beslutter sig for at have hund, så sæt dig ind i dens væsen og behov, så I får den helt rette hund til jeres familie.

Nødvendig tid til hunden

Nødvendig tid er væsentligt for et nyt lille familiemedlem. Men også med tanke på omsorg for dig selv. For har du ikke tiden, lider du selv og hunden under den. Det er vigtigt at have øje for, for det er ingen af jer dybest set tjent med. Ligeledes også at tænke over pasningsmuligheder, hvis man påtænker at gøre noget selv på egen hånd i længere tid uden sin hund. Men man kan også som hundeejer tænke i ferie med hund som sommerhus. Så hunden kan være med på lige fod som resten af familien. Det er blot at tænke praktisk med tanke på hundens ting og sager og få det pakket ind i bilen, som resten af familiens bagage. For hunde bliver uvilkårligt en del af familien og det er ej heller alle hunde, der trives med at være på et hundepensionat. Trods gode intentioner.

Trives din hund ikke

De fleste hundeejer gør grundlæggende det bedste for deres hund. Men både som hvalp og større hund, er det vigtigt, at den får dets søvn. At den dertil har mulighed for kunne trække sig for ro eller blot hvile, hvis ens familie til tider også består af støjende børn. Men kan du se, at din hund ikke har det godt, så kan den selvfølgelig også være syg. Af flere grunde. Her skal du selvfølgelig mærke efter om en dyrlæge eller en anden hundebehandler bør til. Der kan også ske uventede ændringer i jeres families liv, som gør at I ikke har den nødvendige tid, hvilket mærkes på hunden. Her må I som familie afveje, om det bedste for jeres hund er et nyt hjem eller i værste fald, at aflivning ulykkeligvis må til.