Hvad er metallisering – og hvorfor er det vigtigt?

Det er måske ikke et ord, du har hørt før. Men arbejder du med byggeprojekter, er det måske et, som du bør lære at kende. Metallisering er nemlig en vigtig del af at gøre elementer i stål, jern etc. holdbare og gearede til det miljø, hvor de skal bruges.

Vi har rådført os med vores egen ekspert i metallisering i Vamdrup, som bekræfter vigtigheden i veludført arbejde, der beskytter og sikre lang brugstid.

Metallisering styrker dine elementer

Når jern- og stålkonstruktioner bliver så store, at det kan være umuligt at galvanisere dem, er det værd at overveje metallisering! Metallisering skal ses som en rustbeskyttelse, der gør elementet stærkt og klar til brug i det pågældende miljø, fordi graden af beskyttelse bliver udført med henblik på netop dette. Når man metalliserer startet det hele med, at man sandblæser elementer. Dette er strengt nødvendigt, fordi det er med til at diktere, hvor stærk en beskyttelse man kan male med.

Får man ikke renset et element helt fri for skidt og snavs, vil det nemlig gå ud over næste fase, hvor der skal males. Her kan malingen nemlig ikke binde sig effektivt til metallet, fordi der er skidt og snavs eller gammel lakering, som sidder tilbage. Dermed ”fødes” den metalliserede element med en svaghed, der gør det sårbart i miljøet, hvilket kan føre til hurtig påbegyndelse af korrosion – altså rust og nedbrydelse.

Alle projekter starter derfor med grundig sandblæsning, som klargør til den kommende malingsproces. Denne proces sørger for at beskytte metallet, så det ikke har svage punkter og så kvaliteten kan forblive intakt.

Er du en virksomhed, der arbejder med at opsætte stål- eller jernelementer, bør du derfor have kendskab til denne proces, så du er garanteret et godt produkt. Det kan derfor svare sig at kende en leverandør, som er ekspert i de forskellige processer, der skal være med til at beskytte – altså rensningen (sandblæsning, slyngrens etc.) samt selve processen med at male elelr lakere for beskyttelse. Husk desuden, at graden af beskyttelse skal matche det miljø, hvor elementet skal bruges. Her er der stor forskel på at noget står inde eller ude – og om det står, så det påvirkes af regn, sol m.m.

Sørg derfor altid for god rådgivning, da det kan betyde mere holdbare projekter.