Hund i bilen

Har du styr på hunden i bilen

Vi er tit ude og køre bil og mange af os har hunden med når vi er på farten. Det er der såment ikke noget i vejen med men vi bør være opmærksom på at hunden sidder forsvarligt i bilen. Man ser tit hunde der sidder løst og kigger ud af vinduet og det ser super hyggeligt ud. Dog er der bare en ret stor fare ved at lade hunden sidde frit i bilen.

Ved en ulykken er hunden til fare for billisten og sig selv

Hvis hunden sidder frit i bilen og man pludselig laver en katastrofeopbremsning så flyver hunden afsted. Hunden flyver enten ud af ruden eller ind i andre passengere. Det betyder altså at man potentielt får flere 100 kilo i hovedet grundet farten på bilen.

I sådan tilfælde er det faktisk muligt at få en sikkerhedssele til hunden. Det kan virke kedeligt men det er absolut det mest fornuftige at gøre hvis du vil sikre din hund og ikke mindst dig selv. Hvis du får din egen hund i hovedet i tilfælde af en ulykke kan det være dødbringende. Din hund har heller ikke chance for at sikre sig eller fastgøre sig selv. 

Brug et hundebur til hunden og sørg for en hunderampe

Hvis du skal køre rundt med din hund er det mest praktiske et hundebur. I et hundebur finder din hund sig hurtigt tryg og sker der en ulykke er det begrænset hvor langt din hund flyver igennem bilen. Det er også nemmere ved sving og lignende at din hund ikke vælter rundt i bilen.

Det er også praktisk at du bruger en hunderampe til hunden når i skal afsted. En hunderampe kan nemt og simpelt pakkes sammen og pakke ud igen og så belaster din hund ikke sine led når den springer ud af bilen.