Historien om kaffekværn

Kaffekværne har eksisteret i århundreder. Den første kaffekværn blev opfundet i det 15. århundrede, og det var et simpelt hånddrevet apparat, der blev brugt til at kværne kaffebønner til pulver. Pulveret blev derefter brugt til at lave en drik kaldet kaffe.

 

De første kaffekværne var lavet af sten, og de var ikke særlig effektive. Det var først i det 19. århundrede, at man begyndte at lave kaffekværne af metal. Kaffekværnene af metal var meget mere effektive end stenkværnene, og de kunne bruges til at kværne kaffebønnerne meget mere fint.

 

Den mest almindelige type kaffekværn i dag er den elektriske kaffekværn. Disse kaffekværne bruger en elektrisk motor til at kværne kaffebønnerne. Bønnerne føres ind i kværnen, og kværnstørrelsen kan justeres ved at dreje på en drejeknap.

 

Der findes også manuelle kaffekværne. Disse kaffekværne bruger ikke en elektrisk motor, men er i stedet afhængige af kraften fra din arm til at kværne bønnerne. Manuelle kaffekværne kan justeres til at producere en finere eller grovere formaling, alt efter hvad du foretrækker.

Der er et par grunde til, at du måske vil overveje at bruge en kommerciel kaffekværn derhjemme, selv om du ikke er professionel barista.

 

For det første er kommercielle kaffekværne designet til at give en ensartet formaling. Det er vigtigt, fordi uensartethed er en af hovedårsagerne til, at kaffe kan smage dårligt.

 

Hvis dine kaffebønner er ujævnt kværnet, kan det resultere i en ujævn ekstraktion og få din kaffe til at smage svagt eller bittert. Men med en kommerciel kaffekværn kan du være sikker på, at dine bønner altid er jævnt kværnet, hvilket giver en bedre smagende kop kaffe.

 

For det andet er kommercielle kaffekværne typisk mere holdbare end kaffekværne til hjemmebrug. Det skyldes, at de er fremstillet af materialer og komponenter af højere kvalitet.

 

Så hvis du leder efter en kværn, der holder i mange år, er en kommerciel kværn en god mulighed.

Se et stort udvalg af kaffekværne her.