Fede fælge også selvom du skal køre med vinterdæk

Bare fordi vi skal have vinterhjul på bilen, behøves de ikke være kedelige.

Alufælge er for mænd hvad sko, tasker, kjoler, frækt undertøj og sexlegetøj er for kvinder. Det er noget mænd elsker at købe og de kan blive helt fjantede når de skal have dem på bilen. 

Der er dog en ulempe ved at bo i Danmark, man skal nemlig have dem af bilen det halve af året. Sådan cirka i hvert fald. Om vinteren skal man nemlig have sine vinterdæk på bilen og dermed typisk også andre fælge. Det betyder for mange at det så er tid til at sætte sine stålfælge på bilen. Spørgsmålet er nu, skal man virkelig nøjes med stålfælge ?

Nej selvfølgelig behøves man ikke køre med stålfælge om vinteren. Langt de fleste alufælge klarer sig fint gennem vinteren, så du behøves ikke købe den kedelige mode lavet af stål. Rent faktisk er der en del biler, der bruger så store fælge at de slet ikke KAN køre med stål. Det betyder at du sagtens kan få nogle fede fælge på bilen, også selvom der vælter sne ned fra himlen. Det er endda blevet ret moderne at købe 2 sæt identiske alufælge, så du køre med de samme fælge hele året rundt. Omvendt er der også en del der benytter chancen til at have helt nyt look på bilen om vinteren. Det er sådan lidt uofficielt blevet de sorte eller grå alufælge der sælges mest som vinterfælge. 

Er der alufælge der ikke må komme på bilen om vinteren ?

Stort set de fleste alufælge kan komme på bilen om vinteren, men der er nogle enkelt modeler du skal holde dig fra. Det har som sådan ikke noget med at gøre om de er stærke nok, det er mere overfladen. Fælge der har polerede områder på overfladen er noget mere sarte. Det betyder at de kan blive grimme af en hård vinter med frost og vejsalt. De kan begynde at irre der hvor der er poleret, da der her typisk kun er klarlak og ikke altid helt så mange lag. Så skal du vælge en alufælge til dine vinterdæk, så vælg en der er fuld-lakeret.