Det tager længere og længere tid at finde sælgere
Der er stor efterspørgsel på sælgere, og mange virksomheder har allerede forsøgt at finde sælgere gennem jobopslag og netværk. Men det er ikke nemt, og derfor er der større efterspørgsel på rekrutterings- og headhunting-bureauernes kompetencer. Vi har læst lidt op på de typiske fremgangsmetoder ved at besøge rekrutteringsbureauernes hjemmesider (bl.a. www.dedikation.dk), og snakket med nogle forskellige fra branchen, om hvor længe virksomhederne må vente for at få ansøgninger og kandidater.
Rekruttering er ikke en hurtig proces
Rekruttering er en proces, der varierer fra opgave til opgave. Markedet samt ledigheden har meget at sige.
Fra første kontakt til de første kandidater kommer ind ad døren kan godt tage tid. Især fordi de fleste virksomheder i dag holder godt fast på deres sælgere, og gør mere og mere ud af medarbejdertilfredsheden. Det er nemlig velkendt at de er en mangelvare, så der skal noget til, så de ikke søger andre steder hen.
Mange rekrutteringsvirksomheder tage udgangspunkt i deres erfaring med rekruttering, og kan derfor have forskellige fremgangsmetoder, men det er især deres netværk og CV-databaser de drager nytte af. Men selvom de fleste har masser af sælgere i databasen og i netværket, så betyder det ikke at det går hurtigt med at finde de rette kandidater. I 2021/2022 kræver det ekstra tålmodighed fra virksomhederne, da sælgerne ikke er lige så lette at lokke til. De er oftest i godt betalte job, hvor de er glade og tilfredse. Desuden er mange bekendte med den stor efterspørgsel, og er derfor mere kræsne. Måske endda kostbare.
Hvor længe går der før man har sin nye sælger
Vi har spurgt flere rekrutteringsvirksomheder, og fælles for dem alle er, at de opfordrer virksomhederne til at væbne sig med tålmodighed. Det kan sagtens tage op til 8-12 uger før de rette kandidater kommer frem. Især hvis virksomheden har særlige krav til baggrunde, så som uddannelse, særlige kompetencer, sprog eller andet.